Retseptid

Karask – mugavalt valmiv leib (7)

Pille Enden, 10. märts 2019, 14:26
Kohupiima-juustukaraskFoto: Jaan Heinmaa
Krõbeda koorikuga odrakaraskit on lihtne teha. Eriti hästi maitseb see soojana ja kui veel võid või muud mõnusat võiet peale määrida, siis on raske söömist lõpetada!

Kohupiima-juustukarask
12 tk

Karaskisse võib panna ka suitsulihakuubikuid või peekonit, kui on isu tõhusama küpsetise järele.
Valmistusaeg 15 minutit + 35 minutit ahjus

100 g kohupiima 
2,5 dl keefirit
1 muna
0,5 tl soola
2 tl vedelat mett
50 g võid
1 sibul
2,5 dl odrajahu
1 dl täisteranisujahu
100 g tugevamaitselist riivjuustu
0,5 tl soodat
25 g võid pintseldamiseks

Sega omavahel kohupiim, keefir, muna, sool ja mesi.
Sulata pannil 50 g võid ja prae peenekshakitud sibula selles kuldseks. Lisa ülejäänud segule. Sega juurde jahud, riivjuust ja sooda. Tõsta segu küpsetuspaberiga vooderdatud 25 x 35 cm vormi ja küpseta 180-kraadises ahjus 35 minutit. Kuum karask pintselda üle sulatatud võiga.

Kohupiima-juustukarask ja hernevõie mündiga Foto: Jaan Heinmaa

Hernevõie mündiga
Kuuele

Soovi korral võib võidesse sisse segada 1–2 hakitud muna.
Valmistusaeg 10 minutit

1,5 dl külmutatud herneid
50 g võid
2 sl oliiviõli
1 sl mündilehti
soola, musta pipart

Aja vesi potis keema, kalla sisse herned ja keeda umbes 5 minutit. Nõruta ja lase jahtuda. Võta saumikser ja töötle herned koos toasooja või, õli ja mündilehtedega ühtlaseks võideks, maitsesta soola ja pipraga.

7 KOMMENTAARI

p
Penskarile! 12. märts 2019, 19:22
Soodat lisatakse kergituseks, mitte millegi neutraliseerimiseks.
n
naine 12. märts 2019, 12:17
Enne rukist oligi kasutusel odraleib. Mina panen sisse köömneid, küüslauku, kibe pipart. Mett ja nisujahu ei pane. Juust teeb kõvaks. Olen pannud sisse ka kuivatatud õunu ja rosinaid.
Loe kõiki (7)

TOIMETAJA

+372 5199 3733
dagmar.reinolt@kodukiri.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee