Sisuturundus

Milliste aasiapäraste roogadega oma õhtuid vürtsitada? 

Maitsemaailm.ee, 1. aprill 2019, 16:41
 Envato Elements
Pikk ja pime talv on läbi saanud ning kevadine päike annab meile mõnusalt energiat ja inspiratsiooni. Just nüüd on parim aeg suunata see inspiratsioon kööki ning katsetada uusi ja huvitavaid roogasid – see vürtsitab su igapäevaelu!

Maitsemaailm.ee esitleb kaht maitsvat retsepti, mida tasub sinulgi kodus proovida!

Pad Thai riisinuudlid

Kes on Tais käinud, teavad, et Pad Thai on üks kõige klassikalisemaid Tai roogasid. See on lihtne vokiroog riisinuudlite, muna ja kapsaga, kuhu võib lisada nii kana kui ka krevette. Loomulikult saab valmistada roa ka lihtsalt köögiviljadega. Selle põhikomponendiks olevad Thai Choice riisinuudlid on gluteenivabad ning valmistatud vaid riisist ja veest – nii et seda rooga saavad nautida ka need, kes gluteeni sisaldavaid tooteid ei saa või ei soovi tarbida.

Vaja läheb:

  • 200 g Thai-Choice riisinuudleid
  • 250 g tooreid suuremaid krevette (kui soovid võib krevetid asendada kanafileega. Tükeldatud kanafilee peaks enne kergelt läbi praadima)
  • 150 g mungoa idandeid
  • 1 väike sibul
  • 1-2 muna
  • Köögivilju (sobivad paprika, porgand, hiinakapsas, tšilli, seened, oad, lillkapsas, brokoli, bambus.. ehk kõik, mis meeldib, välja arvatud sibulalased)
  • Maitsestamiseks: 1 tl soola, 1tl suhkrut (ehk pooleks 1:1), musta pipart, sojakastet, austrikastet, kalakastet
  • Hiljem peale röstitud purustatud india pähkleid, sidrunilõike
  • Praadimiseks õli, 3 sl

Valmistamine

- Valmista riisinuudlid. Keeda kuumas vees umbes 5 minutit pehmenemiseni.
- Tükelda krevetid või kana ja köögiviljad.
- Kuumuta vokkpannil õli.
- 1-2 muna segada õlis pudruks ja praadida kuivemaks.
- Lisa nuudlid, sega ja lisa köögiviljad (hiinakapsas, kui selle valisid, võib kõige viimaseks jätta).
- Lisa maitseained.
- Prae, kuni nuudlid on valmis ja lisa viimasena toored krevetid (või eelnevalt küpsetatud kanafilee). Prae paar minutit, kuniks valmis.
- Serveerides puista peale röstitud purustatud india pähkleid ja pigista värsket sidrunimahla.

Taipärane klaasnuudli (oanuudli) salat mereandidega

Retseptis olevad Thai Choice'i oanuudlid on valmistatud mungoa tärklisest, kartulitärklisest ja veest. Ka need nuudlid on gluteenivabad. Soovi korral saad oanuudlid asendada Thai Choice’i riisi niitnuudlitega või pruuni riisi niitnuudlitega, mida saab osta kõikidest suurematest toidukauplustest. Riisi niitnuudlid koguvad järjest populaarsust oma väheste kalorite ning lihtsa valmistamisviisi tõttu. Kui sa ei ole suur mereandide sõber, võid need ära jätta ja nautida salatit koos köögiviljadega.

Ideaalne toit, et saada lähenevaks suveks kaalu kontrolli alla!

Vaja läheb: 

  • Thai Choice'i oanuudlid
  • Jääkapsas
  • Sibul
  • Tomat
  • Kurk
  • Paprika
  • Küüslauk
  • Väiksemad krevetid ja kalmaaritükid (võib ka valmistada hoopis mõne muu liha või kanaga)
  • Soola
  • Pipart
  • Suhkurt

Maitsestamiseks:

  • Sidruni/laimi mahl
  • Sool
  • Suhkur
  • Must purustatud pipar
  • Kalakaste
  • Peeneks hakitud punane tšillikaun (soovi korral)

Valmistamine:

- Keeda Thai Choice'i oanuudleid kuumas vees paar minutit, lõika kääridega väiksemaks, jahuta sõelal külma vee all (et ei küpseks üle).
- Tükelda sibul, tomat, paprika, küüslauk ja lisa salatile.
- Prae krevetid ja kalmaaritükid vähese soola, suhkru ja pipraga.
- Lisa maitsestamiseks vajaminevad ained ja sega läbi.

Serveeri ja naudi! On garanteeritud, et saad kiidusõnu nii perelt kui ka külalistelt. Tutvu suurema valiku Maitsemaailma retseptidega SIIN!

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2633
malle.pajula@kodukiri.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee