Retseptid

Külmutatud marjad koogiks 

Dagmar Reinolt, 6. aprill 2019, 08:10
Vaarikakook Kodukiri
Kes meist ei igatseks juba värskete vaarikate ja maasikate järele. Viimased varud on sügavkülmas ja nädalavahetus on just paslik aeg teha üks mõnus kook vaarikates. Pehme ja mahlase koogi valmistamine ei võta väga palju aega, selle võib küpsetada hommikul või juba eelmisel õhtul. Juhul, kui kasutada keeksivormi, siis peaks kook ahjus olema 60–70 minutit.

Vaarikakook Kodukiri

3 dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit 
0,25 tl soola
2 dl suhkrut
100 g võid
120 g toorjuustu
1 tl riivitud sidrunikoort
3 muna
2 tl vanillisuhkrut
200 g külmutatud vaarikaid
võid vormi määrimiseks

Glasuur:
0,5 dl tuhksuhkrut
100 g toorjuustu 
3 sl külmutatud vaarikaid

Kuumuta ahi 160 kraadini. Määri 30 x 30 cm vorm võiga. Sega jahu, küpsetuspulber ja sool. Teises kausis mikserda suhkur, või, toorjuust ja sidrunikoor kreemjaks. Klopi esmalt ükskhaaval hulka munad ja siis vanillisuhkur, sega kahes jaos hulka jahusegu. Sega hulka vaarikad (eelnevalt sulatada pole vaja). Tõsta tainas vormi ja tasanda pealt. 
Küpseta 30–35 minutit. Proovi küpsust tikuga. Kui tikk jääb puhtaks, võta kook ahjust ja lase 10 minutit jahtuda. Võta vormist ja tõsta restile jahtuma.
Sulata vaarikad, püreeri saumikseriga ja hõõru läbi peene sõela. Hõõru tuhksuhkur, toorjuust ja vaarikapüree ühtlaseks. Määri koogile ja lõika ruutudeks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 666 2633
malle.pajula@kodukiri.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee