Retseptid

Tee mai alguse puhul pöörane šokolaadiprääniku-banaanikook (6)

Kodukiri, 1. mai 2019, 08:48
šokolaadiprääniku-banaanikookFoto: Priit Grepp
Kevad on tõesti käes ja mai esimene suurim püha samuti. Miks mitte tähistada seda millegi mõnusaga, mis valmib kiirelt ja viib kõigil sööjatel keele alla. 

10 tk
Valmistusaeg 20 minutit + üleöö külmkapis

500 g šokolaadimaitselisi präänikuid
500 g hapukoort
2 dl tuhksuhkrut
3 banaani
pealepuistamiseks riivitud šokolaadi või kakaopulbrit

Lõika präänikud põigiti pooleks, koori banaanid ja lõika u 5 mm viiludeks. Sega hapukoor tuhksuhkruga. Kata 22 cm lahtikäiv koogivorm või lameda põhjaga kauss toidukilega. Kasta präänikud mõneks hetkeks hapukooresse ja tõsta siis koos hapukoorega kaussi, nii et põhi oleks kaetud. Lao peale banaanid. Siis jälle präänikud koos hapukoorega ja banaanid – niikaua, kuni neid jätkub. Viimaseks kihiks jäta präänikud. Kui hapukoort jääb üle, tõsta ka see vormi. Kata vorm toidukilega ja pane ööseks külmkappi. Järgmisel päeval kummuta kook vormist alusele ja eemalda kile. Kata pealt riivitud šokolaadi või kakaopulbriga.

6 KOMMENTAARI

k
kas jälle reklaam 9. mai 2019, 20:41
neid sokolaadipräänikuid ma küll ostma ei hakka
k
Kes 2. mai 2019, 09:24
selle retsepti välja mõtles, pole see eriti tervislik. Topelt -töödelduid tooteid ei ole kasulik taas kasutada, ehk et küpsiste asemel tuleks panna midagi muud.
Loe kõiki (6)

TOIMETAJA

+372 5199 3733
dagmar.reinolt@kodukiri.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee