Varia

Murimäe viinamarjaistanduses tunned end kui Itaalias (8)

Dagmar Reinolt, 10. juuli 2019, 11:31
Murimäe taluFoto: Murimäe
Murimäe talu veinid viivad keele alla. Murimäe Veinikeldri veinimeister Janika on eestimaistest saadustest veini teinud üle viie aasta. Esimesed viinapuud istutati 2015. aasta kevadel, hetkel on terrassil 500 istikut ja kiletunnelis 100 taime. Aias kasvab 100 arooniapõõsast ja 30 õunapuud, veidi musta leedrit, kirssi, rabarberit ja astelpaju.

Otepää vallas Truuta külas Murimäe veinikeldri juures mäenõlval terrassidel kasvavat viinamarjaistandust vaadates võib hetkeks unustada, et oled Eestis, ja kujutada end hoopis Itaaliasse. Murimäe veinikeldris valmivad eriti maitsvad käsitööveinid on aga just Eestis kasvanud viinamarjadest ja loomulikult ka kohalikest marjadest ning puuviljadest valmistatud. Murimäe nime ja kaubamärgi nägu on sümpaatne perekoer Fimuri.

Kõiki Murimäe veine valmistatakse käsitööna ning võimalikult naturaalselt, igal aastal toodetakse ligikaudu 3000 liitrit erinevaid veine. Hästi valitud viinamarjasordid, põhjamaine kliima, päikseline mäenõlv ning veinivalmistamise kirg muudavad Murimäe veinid erakordseks.

Allikas: Murimäe

TOIMETAJA

+372 5199 3733
dagmar.reinolt@kodukiri.ee

TELLIMINE JA KOJUKANNE

+372 666 2233
tellimine@ohtulehtkirjastus.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee